OVER
RSZ

OVER
RSZ

OVER RSZ

RSZ bestaat al sinds 1955. Ontstaan vanuit de Slotemaker Slipschool van de legendarische Rob Slotemaker, die na het slippen mensen ook graag meer wilde leren over het rijden op Circuit Zandvoort. Hoe Rensportschool Zandvoort ontstaan is valt hieronder te lezen. Door de jaren heen zijn er in ieder geval veel bekende namen opgeleid tijdens de racecursussen van het instituut op autosport gebied. Denk daarbij aan namen zoals: Jan Lammers, Tom Coronel, Job van Uitert, Jaap van Lagen, Beitske Visser en Niels Langeveld die ook allemaal op onze iconische wisselbekers terug te vinden zijn. Bekijk onderaan deze pagina wie nog deze trofeeën nog meer hebben gewonnen en misschien kom jij er wel op als je meedoet aan een RSZ Racecursus!

  • Sinds 1955
  • Rob Slotemaker
  • RSZ: een team van ruim 50 enthousiaste mensen
  • Incentives, Track Days en cursussen

Eind jaren ’50 werd Rensportschool Zandvoort opgericht door de legendarische Rob Slotemaker. In die tijd was Rob ook actief met zijn bekende antislipschool, vlak naast het circuit op een doodlopende weg.

De ideeën voor het oprichten van zowel de slipschool als de raceschool had Rob opgedaan tijdens zijn opleiding als straaljagerpiloot op Soesterberg. De besneeuwde start en landingsbanen vormde een perfect oefenterrein om al zijn sliptechnieken en race-ideeën uit te proberen.

Het unieke van Rob Slotemaker was dat hij niet alleen kon uitleggen hoe iets moest, maar ook waarom dat zo was. Ook nu nog maakt Rensportschool Zandvoort gebruik van deze duidelijke methode van lesgeven, bijgestaan door een groot aantal oud-cursisten en vaak zeer succesvolle coureurs.

Rob startte de Rensportschool samen met de begaafde motortuner Henk van Zalinge. De naam werd afgeleid van het woord ’Autorensport’, gebaseerd op het Duitse woord voor autosport: ’Rennsport’. Gedurende de wintermaanden werden er op de zaterdagmiddagen trainingen georganiseerd, voornamelijk voor hun vrienden en bekenden. Deze opzet groeide al snel uit tot het instituut voor aankomende racers in Nederland!

Na het noodlottig overlijden van Rob Slotemaker in 1979 zette Henk van Zalinge de school voort met de hulp van autocoureur Dick van Iperen. De meervoudig Europees Kampioen in toerwagens en formuleauto’s Huub Vermeulen werd benaderd voor de functie van hoofdinstructeur.

Na een aantal jaren besloot Henk van Zalinge naar zonniger oorden te verhuizen en droeg Rensportschool Zandvoort over aan het duo Van Iperen / Vermeulen. Beiden vonden dat deze unieke opleiding niet verloren mocht gaan. Er werd besloten verder te gaan op de weg zoals Rob die had uitgezet.

Naast de traditionele wintercursus organiseerde de school begin jaren ’90 ook circuitprogramma’s voor bedrijven en rijtrainingen voor diverse automerken. Vanwege de groeiende activiteiten werd in 1999 oud-cursist en RSZ-instructeur Frank Kerseboom gevraagd het managementteam te komen versterken. Daarbij werd tevens de wens uitgesproken dat Kerseboom de school in de toekomst zelfstandig zou gaan voortzetten. In de jaren die volgden groeide de oudste raceschool van Nederland (met ruim 50 freelance instructeurs en medewerkers) uit tot de grootste en meest succesvolle raceschool van Nederland…

Na 30 jaar betrokkenheid bij RSZ nam de 3-voudig Nederlands Kampioen toerwagens sde volledige leiding over het erfgoed van Rob Slotemaker over. Huub Vermeulen en Dick van Iperen deden een stap terug maar bleven nog frequent betrokken bij de veelzijdige RSZ activiteiten. Gelijk aan zijn beroemde voorgangers heeft Frank Kerseboom de befaamde raceschool van Rob Slotemaker vele jaren met een enthousiast en sportief beleid voortgezet.

In de zomer van 2019 draagt Frank Kerseboom Rensportschool Zandvoort over aan Marth de Graaf, die het bedrijf nu onder de mee-geëvolueerde naam RSZ Autosport voortzet.

Marth is afgestudeerd aan de Johan Cruyff Academy maar is daarnaast al 16 jaar intensief bij RSZ betrokken. Hij kent alle ins en outs van de school en is door de combinatie van deze ervaring met een frisse en dynamische impuls de ideale persoon om RSZ Autosport een nieuwe toekomst te geven. De succesvolle coureur en veelgevraagd privé-instructeur gaat RSZ Autosport verder uitbouwen naar de vereisten en omstandigheden van nu met behoud van de ingrediënten die het bedrijf al 65 jaar succesvol maken.