fbpx

KORTE BERICHTEN & TIPS, DEEL 15…

Tip 1: Kijk eens wat vaker in de spiegels!
Vrij Rijden is voor iedereen en dat kan betekenen dat er verschillende auto’s op de baan rijden. De ene auto gaat hard op het rechtestuk en de andere auto gaat harder in de bocht. Dit zijn verschillen die je tegen kunt komen tijdens Vrij Rijden.

Iedereen wil lekker kunnen rijden, maar dan moet je wel oog voor elkaar hebben. Weten waar de andere deelnemers rijden en of je misschien ingehaald gaat worden. Dus kijk voldoende in je spiegels!

Tip 2: Leergierige nieuwkomers: afkijken van de ideale lijn
Iedere Vrij Rijden Track Day zien we weer nieuwe auto’s en nieuwe gezichten. Vaak nemen nieuwe deelnemers een RSZ instructeur mee om de eerste rondje onder begeleiding af te leggen.

Maar er zijn rijden ook veel al ervaren deelnemers rond. Probeer eens aan te haken en probeer de ideale lijn eens af te kijken bij iemand die het al vaker heeft gedaan. Dit kan helpen het idee sneller onder de knie te krijgen. Lukt dat niet? Vraag dan of een van onze RSZ instructeurs een sessie meerijdt om je verder te helpen.

Tip 3: Opdrogende baan: daar is grip!
Tijdens de eerste Track Day van 2017 zagen we het weer gebeuren. Regen, droog, regen, kortom wisselvallig weer. Tijdens die droge momenten zien we vaak dat de baan opdroogt. Vooral op Zandvoort waar de bochten hoogteverschil hebben zie je vaak dat de bovenkant van de bocht eerder droog is. Gebruik die droge plekken op de baan! Daar is vaak meer grip dan op de (natte) ideale lijn.

Tip 4: Meedoen in de Super Sport klasse?
Doe je regelmatig mee met Vrij Rijden en heb je het idee dat je goed mee kan komen in de Sport sessies? Of heb je een raceauto die je wil testen? Doe dan mee met de Super Sport klasse. Wil je hierin meedoen vraag dan een Super Sport examen aan bij de inschrijftafel! Wij zullen langs de baan beoordelen of je snelheid en lijn voldoende zijn om een Super Sport licentie te krijgen. De kosten hiervoor zijn eenmalig €10,-. Ben je in het bezit van een KNAF Autosportlicentie? Dan kun je zonder examen meedoen aan de Super Sport klasse!