VRIJ RIJDEN
MET EIGEN AUTO

VRIJ RIJDEN
MET EIGEN AUTO

VERSCHILLENDE KLASSEN

Om zo veilig mogelijk te Vrij Rijden met eigen auto zijn er verschillende klassen per dag waarin gereden wordt. Op deze manier wordt er verschil gemaakt in ervaring, niveau, soort auto’s en rondetijden.

EERSTVOLGENDE
MOGELIJKHEID

18
OKT
Zandvoort

 

 

De auto: Deze klasse is puur bedoeld voor straatauto’s. Zoals een luxe gezinsauto, sportauto, cabrio, SUV, auto’s die getuned, gestyled of gepimped zijn maar ook youngtimers zijn welkom. De auto mag in ieder geval geen rolkooi hebben.

De rijder: 
kan een circuitverkenner zijn of juist een medium ervaren trackday-gebruiker. Wie voor het eerst komt, adviseren wij de begeleiding van een RSZ instructeur. Inhalen is toegestaan!

De auto: Hier rijden auto’s met rolkooi, zoals cursusauto’s, trackday auto’s of Westfield, Caterham’s en Donkervoort-achtige auto’s. Maar ook standaard straatauto’s zonder rolkooi mogen gewoon in deze klasse meerijden.

De rijder:
 kan een circuitverkenner zijn of juist een zeer ervaren trackday-gebruiker. Kortom: je mag inhalen en kunt ingehaald worden.

Voorheen heette deze klasse de Supersport/Licentiehouders. Met ingang van 2022 heet de klasse eenvoudig Sport +.

De auto: Deelname met auto’s uit de Sport klasse en een beetje meer! Dikke toerwagens, (oude) raceauto’s en GT’s geven hier het tempo aan. Maar ook snelle straatauto’s (Porsche, Ferrari, etc.) zonder rolkooi komen hier goed tot hun recht!

De rijder:
Dé klasse voor de zeer ervaren Track Day coureur. Kortom: je mag inhalen en kunt ingehaald worden.